Diy interieurprojecten zijn hot! Ik heb het idee dat steeds meer mensen om mij heen zelf dingen maken voor in huis. Niet zo gek natuurlijk, want zelf iets maken is ontzettend leuk. Hoe leuk ik het ook vind om iets nieuws te kopen of krijgen voor mijn interieur, is iets van eigen hand toch wel heel speciaal. Iets wat je zelf maakt geeft een persoonlijke touch aan je interieur. Afgelopen maandag kon je inspiratie opdoen voor diy interieurprojecten met leer en vandaag laat ik je nog meer leuke en gemakkelijke diy projecten zien!

Van kleine tot grote diy projecten

Als je nu denkt: ja, maar voor diy projecten heb je toch altijd heel veel spullen / goed gereedschap / of heel veel technische kennis nodig, dan kan ik je gerust stellen. Dat is echt niet zo! Wist je dat je met je handen ook al een eind komt? Een pannenlap kun je gemakkelijk met je vingers breien en ook een woonplaid is met behulp van handen en armen zo gemaakt (hoewel ik het zelf nog nooit heb gedaan..). Wil je eenvoudig starten? Begin dan met het maken van je eigen servetringen of naamkaartjes als je een etentje organiseert.

“Iets wat je zelf maakt,
geeft een persoonlijke touch aan je interieur.”

 

Groot aanbod DIY pakketten

Dat diy hot is, zie je bijvoorbeeld terug bij HEMA die een grote collectie doe het zelf pakketten in hun collectie hebben. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je eigen snowcone maken? Of een letterlamp customizen voor slechts een paar euro? Een andere leuke website is Imakin. Op deze website koop je kant-en klare pakketten voor de meest uiteenlopende projecten mét handig stappenplan. Fijn, want zo hoef je niet alle materialen zelf bij elkaar te zoeken, maar kun je meteen aan de slag! Of je nu graag een plantenhanger wilt maken, een kandelaar, kussen of dromenvanger, je vindt het hier allemaal!

Wil je niet zelf aan de slag, maar wil je wel kijken naar allerlei zelfgemaakte mooimakers die mensen in huis hebben staan? Dan zit je hier goed, dit zijn mijn favoriete diy interieurprojecten!

 

stempels op beddengoed van blaadjesstempels van blaadjes op hoofdkussens

Maak van blaadjes je eigen stempel en customize zo je beddengoed! Klik hier voor de uitleg. 

naamkaartjes met dennentakjesservetringen van dennentakjes

Zorg voor persoonlijke tafelstyling door middel van eigengemaakte naamkaartjes & servetringen.

circuslamp letter A

Letterverlichting is leuk vanwege de persoonlijke draai die je eraan kunt geven, zeker als je de letters zelf een kleur of patroon kunt geven! (Beeld: grey likes nesting)

magneetjes in de vorm van een druppel

Geef je mooiste kaartjes en foto’s een plek op je koelkast en pin ze vast met deze té leuke magneetjes. 

bol fitting in glazen vaas

In deze donkere dagen is een extra lamp altijd welkom, hoe leuk & simpel is dit idee? 

grijze gebreide wollen dekengrijze wollen gebreide deken op stoel

Van wollen dekens kan ik niet genoeg krijgen. Gaaf dat je deze gewoon met behulp van je armen (!) kunt maken, zonder breinaalden. Kijk op de blog van Miss Joesten voor meer info! (Beeld: flax and twine). 

Kijk op mijn Pinterest op het bord ‘the diy projects’ voor meer inspiratie!