Deense gezelligheid, ook wel Hygge genoemd (spreekt uit: Huuge) is net zo’n groot deel van de Deense cultuur als tompouces, pepernoten & stroopwafels zijn voor Nederland. Maar wat betekent Hygge nou?De essentie van Hygge is het creëren van een fijne, ontspannen sfeer. Genieten van de fijne en kleine dingen in het leven met je familie en vrienden. Je kent vast wel het gevoel dat je met je beste vrienden in de kroeg hangt, een film kijkt of lekker aan het koken bent en dat je denkt: hee dit is toch wel erg fijn! Dat is Hygge! En hoe kun je nu beter genieten van gezelligheid dan in huis?

Hygge in je interieur

Hygge is bijvoorbeeld genieten van kaarslicht, maar ook lekker eten, tijd doorbrengen met vrienden en familie en het gezellig maken in huis. De campagnes van IKEA (ook Scandinavisch)hebben ook steeds vaker deze insteek, met de slogan ‘aandacht maakt alles mooier’. Voor het ultieme Deense gezelligheidsgevoel in huis heb je niet zoveel nodig, eigenlijk is het ook meer een gevoel, maar deze spullen maken het gevoel wel compleet voor mij. HAPPY HYGGING!

marshmellows-sloffen-chocolademelk-kaneeleettafel gedekt kerststijl - interior tales

Kaarsen

Lekker veel kaarsen in huis maken je interieur zacht en sfeervol! Heerlijk om een dagje tussen de kaarsen te vertoeven en andere vormen van licht weg te laten.

Wollen plaids en schapenvachtjes

Op de bank liggen zonder plaid is niet echt een optie, toch? Ik heb er altijd een binnen handbereik, gezellig om alleen of met z’n tweeën onder te kruipen. Ook als je niet kunt relaxen, maar wel thuis aan het werk kan is een schapenvachtje in je bureaustoel ook heerlijk!

wit schapenplaid interieur - interior tales

Dikke sokken

Koude voeten vind ik zo vervelend, dus ik zorg altijd voor lekker veel warme sokken in de herfst en winter.

warme sokken bij het haardvuur - interior tales

Open haard of houtkachel

Heb je een open haard of houtkachel? Luck you! Een haardvuurtje is natuurlijk het ultieme gezelligheidsgevoel, door het geknisper en de geur van het hout!

zwart houtkachel - interior tales

Warme chocomelk!

En natuurlijk mag warme chocomelk, glühwein of een andere warm drankje niet ontbreken. Neem een stuk van je favoriete chocolade erbij (of marshmellows!) en Hygge is een feit!

warme chocomelk-marshmellows-interior tales

_______________________________________________________________________

Bron: Visit Denmark
Beeld: 1. a rosie outlook | 2. style-files | 3. local milk blog | 4. miss jettle | 5. veronica beard | 6. frolic-blog/ | 7. source unknown